Blog

Gå på opdagelse i naturen

Naturen er et fantastisk sted at gå på opdagelse – uanset om du er bymennesker eller et vokset op på landet. De mange grønne farver i øjnene kan behage selv den mest hærdede storbys-sjæl. Desuden er der også en masse forskellige aktiviteter, man kan tage sig til, når man bevæger sig ud i naturen.

Herunder kan du få nogle idéer til, hvad du kan foretage dig – enten på egen hånd eller som familie. En udflugt i naturen er altid spændende, og man ved aldrig helt, hvad det bringer med sig af berigende oplevelser.

Find rav

Rav er en spændende ting at gå på jagt efter, da det er svært at finde. Der er også noget spændende ved, at det er mange tusinde, måske endda millioner, af år gammelt. Det er derfor ikke noget, man lige kan lave selv på et øjeblik. Hvis du har fået lyst til at gå på jagt efter rav, findes der en række praktiske redskaber, du bør anskaffe dig på forhånd. Det gør jagten lidt lettere og chancen for at finde rav meget større.

Med en ravkese er det muligt at finde rav, lidt som man finder gulv. Har du nogensinde prøvet at si efter guld med en skål med små huller? At kunne tage en stor del af noget og langsomt si fra er en god fremgangsmåde. Her er en ravkese et smart valg, da du kan tage dele af havbunden og langsomt studere og krydse fingre for, at der dukker rav på.

Rav kan faktisk være svært at se og skelne fra almindelige farvede sted. Derfor kan du overveje at tage på ravjagt om aftenen eller natten i stedet. Med en ravlygte har du mulighed for at gå på jagt efter rav om aftenen, når mørket falder på. Det er altså smart og noget, mange ikke lige tænker over er en mulighed. Ravet vil ganske enkelt lyse op for dig, når du lyser på det med lygten. Der er altså rig mulighed for at finde rav selv i mørke.

Gravhøje og de tidlige aldre

Grave, stenalderen, middelalderen, jernalderen og de mange andre aldre. Ja, det er muligt at finde ting fra gamle dage ude i naturen. Du kan tage rundt til forskellige gravhøje. De er typisk en oplevelse værd i sig selv.

At tage rundt i det danske land indbyder nemlig til at finde gemte ting i jorden og græsset. Det sker jævnligt, at folk finder forsteninger, potter af ler, pilespidse og meget andet. Det er en vild oplevelse, når man støder på et unikt fund, man kan tage op i hænderne og tænke på, at det er mange hundrede år gamle.

Det sker, at disse ting dukker op, når det regner. Her vil jorden falde ned under tingene og derved skubbe dem op mod overfladen.

Du kan også tage en metaldetektor og gå på jagt i naturen efter alverdens forskellige spændende ting. Det fantastiske ved naturen er, at man aldrig helt ved, hvad man finder, og at ikke to dage er ens i forhold til oplevelser.

149 thoughts on “Gå på opdagelse i naturen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *