Uncategorized

5 tips til at få dine kræsne børn til at smage på flere madvarer

Jeg er sikker på, at vi alle har været i den situation, hvor du laver mad, og din kræsne spisere nægter at prøve noget nyt. Det kan være frustrerende, men heldigvis er der måder at få dem til at smage mere mad på. I denne artikel vil jeg dele 5 tips til at få dine børn til at prøve mad, som de måske ikke bryder sig så meget om!- Start med en mad, de allerede kan lide. Du kan f.eks. prøve at starte med at give dem noget nyt at smage på sammen med deres yndlingssnack.

Løsne stemningen lidt op

Vær kreativ, og lav sjove ansigter! Det vil forhåbentlig få dine børn til at grine og få lyst til at spise maden mere. Du kan endda lade som om, at det ikke er spiseligt, eller synge tillykke med fødselsdagen, hvis det er deres fødselsdag.

Lad være med at tvinge dem

Husk, at du ikke ønsker at stresse eller presse dem til at spise den nye mad. Giv dem bare et par bidder, og se, om de kan lide det – Hvis dit barn ikke spiser nok af den nye mad, mens alle andre nyder deres mad, så tag deres tallerken væk uden at kommentere, hvor meget de spiser, og lad være med at sige noget om, hvor meget de spiser senere.

Vær tålmodig og vedholdende

Det kan tage et par forsøg, før dine børn bliver varme på den nye mad, så giv ikke op efter bare ét forsøg! Bliv ved, indtil de elsker deres nye mad – i sidste ende vil du måske blive overrasket over, hvor meget mere villig dit barn bliver, når det står over for noget nyt. Der er endda en chancen for, at dit barn ender med at holde mere af den nye mad end af sin yndlingssnack.

Følg en opskrift sammen

Børn kan godt lide at løse opgaver, og det at gennemgå en opskrift, som man kan få med en måltidskasse (se alle måltidskasser på denne her side) Tag et trin ad gangen, og og del om fremgangsmåden. Hvis der er flere børn, der gerne vil hjælpe, så kan børnene deles om opskriften. Dét, at børnene er med i selve madlavningen, gør dem mere nysgerrige på at smage.

Hold en åben dialog

Vær ikke bange for at spørge, hvordan de har det med at prøve en anden type mad, og hvad du ellers kan prøve sammen med dem – det er vigtigt, at børn har en stemme i noget så personligt, især når det drejer sig om ændringer i kosten .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *