Blog

Kan man godt køre på alufælge hele året rundt

Er det muligt at køre på sine alufælge hele året rundt, og her er svaret bestemt ja.

Bare fordi vi nærmer os vinter behøves du ikke nødvendigvis gøre bilen kedelig med sorte stålfælge med vinterdæk, du kan sagtens have alufælge på til dine vinterdæk. Forskellen på de to varianter er nok stort set kun prisen. Ud over at alufælge tit koster lidt mere så mærker du ikke forskellen. For mænd er det nok en fed ting. Kvinder går knap så meget op i det, de bruger hellere pengene på kjole, sko, frækt lingeri, parfume og en tur på café med veninden. Det er dog lidt sjovere at køre i bilen når den ser godt ud hele året rundt. 

Forskellen på alufælge og stålfælge er egentlig blot materialet de er lavet af. Alufælge blev opfundet for omkring 100 år siden for at gøre fælgene lettere, så bilerne kunne køre hurtigere. Det er næppe de problem vi står med i dag. Om du har det ene eller andet på er bilen ligeglad med. 

Stålfælge er typisk i størrelserne 14″ – 17″, dermed er der nogle biler du slet ikke kan sætte stål på. Her snakker vi typisk lidt større biler og SUV’er. På nogle af dem er bremserne så store at det ikke er muligt at sætte andet end minimum 18″ eller 19″ på. Så giver det helt sig selv hvad du skal montere.

Er alufælge lige så sikre at køre med. 

Hvad sikkerheden angår er der ingen forskel. Nogle mener en alufælge kan knække hvis du kører mod en kantsten. Det er dog yderst sjældent det sker. Chancen er større for at du blot river lidt af kanten af. Omvendt kan en stålfælge blive bøjet når du kører mod en kantsten, så den faktisk oplever at luften siver ud. Dermed er der egentlig ikke nogen sikkerhedsmæssig fordel i at køre med stål. 

81 thoughts on “Kan man godt køre på alufælge hele året rundt

 1. Whhat i don’t reaize iis actually how you arre noo longer
  actually much mre smartly-liked than yoou mkght be now.

  You’re very intelligent. You alrewdy knlw therefore considerably inn thhe case off this topic, produced mee
  iin my oponion imagie it ftom a lot off varous angles.
  Its like women andd men aren’t interested unless it’s soething too accomplish wwith Ladyy gaga!
  Your own stuffs excellent. Alwaus deal wit it up!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *