Blog

Derfor bør dit barn bruge uld

Uld er godt. Og det ved alle. Jeg har officielt besluttet mig for, at min junior skal være helgraderet, hvad uld angår. Der skal ingen undtagelser være – pånær shorts og 3 trøjer. Og hvorfor så lave en undtagelse, tænker du nok? Det er såmen ret simpelt. Mit barn skal ikke gå med langarmæt og uld som den eneste om sommeren. Det er simpelthen for at beskytte mit barn, og komme dem i forkøbet. Jeg har følgende ting: Uldunderbukser, uldstrømper, uldtrøjer, junior uldsengetøj, junior ulddyne, uldtæpper osv.. Listen er altså utrolig lang af lækkert merinould som min prinsesse er ejerkvinde af.

Er uld ikke kun til om vinteren?

NEJ! Uld er temperaturregulerende – også om sommeren. Uld som stof har nogle meget lange tekstilfibre, og det er disse lange snoet fibre som har effekten. De laver nemlig en hulens masse små luftbobler. Når luft opvarmes blive massefylden større, hvilket vil sige at det køler mere, fordi luftboblerne bliver store. Når det er varmt vil kroppen udlede fugt og sved, hvilket vil nedkøle ulden og derfor virke kølende.

Er jeg fanatisk og latterlig, eller ønsker jeg blot at give mit barn de bedste forudsætninger?

Jo bestemt, jeg er nok lidt fanatisk og hippie på det område. Men helt ærligt, hvad fanden skal jeg gøre? Er det ikke fair nok? Jeg ville mene, at det entydige svar må være jo, det er sku faktisk okay. Så længe man køber uld som er OEKO-TEX certificeret og uld hvor fåret ikke er barberet med mulesingmetoden, så vil jeg mene, at det hele nok skal gå – og måske lidt til. At være vaks og opmærksom på ens barn helbred, synes jeg faktisk er helt ok – og jeg synes næsten at det er endnu mere ok, end blot at gøre hvad alle andre gør. For bomuld er en sviner for miljøet, og det giver bare ikke vores børn de bedste forudsætninger. Så opgrader lige din junior, det ville klæde dig og din omgangskreds.

 

Kilder: Du kan se meget mere til Rex Sengetøj og deres produkter ved at trykke her. (Det var her, at jeg fik min første viden om uld og hvordan det fungerer ift. evidensen bag)