Blog

Hvorfor nedrykning altid burde starte med en miljøscreening

Når du skal flytte fra et hus eller en lejlighed, er der mange ting, du skal tage højde for. En af de ting, du ikke må glemme, er at få lavet en miljøscreening. En miljøscreening er en undersøgelse af, hvorvidt der er skadelige stoffer i dit hjem, og hvis der er, hvordan du kan fjerne dem.

Disse ting skal du have styr på inden

Det er især vigtigt at få lavet en miljøscreening, hvis du skal flytte fra et hus eller en lejlighed. Det skal du sørge for, inden du flytter:

  • De fleste af os har et hjem, som vi bruger meget tid i. Derfor er det vigtigt, at du ikke udsætter dig selv og din familie for giftige stoffer.
  • Som udgangspunkt har du som ejer af et hus ikke pligt til at få lavet en miljøscreening. Det er dog en god idé, hvis du skal sælge dit hjem og gerne vil gøre det nemmere for dig selv, da køberen så har kendskab til, hvad der eventuelt skal fjernes.
  • Hvis du skal have nedrevet et hus eller nedlagt en bygning, er det en rigtig god idé at få lavet en miljøscreening. Du undgår herved, at du får en bøde for at forurene miljøet, hvis du skulle gøre det ved en nedrivning.

Hvordan fungerer en miljøscreening?

En miljøscreening kaldes også en forureningsundersøgelse, og denne undersøgelse giver dig som ejer af et hus muligheden for at finde ud af, om der er skadelige stoffer i dit hjem. På den måde kan du komme dem i forkøbet og fjerne dem, hvis der findes skadelige stoffer i dit hjem. Det er vigtigt, at du gør dette, da det sikrer, at du undgår at udsætte dig selv og din familie for giftige stoffer, som kan give dig sygdomme.

Hvilke stoffer skal undersøges?

Der er nogle ting, der skal undersøges, når der skal laves en miljøscreening af dit hus.

  • Det første, som der skal undersøges, er, om der er asbest i dit hus. Asbest er et stof, som ikke længere må bruges til noget, da det kan være med til at give lungekræft.
  • Det andet, der skal undersøges, er, om der er PCB i dit hus. Dette stof kan også give lungekræft og andre sygdomme.
  • Der skal undersøges, om der er PAH i dit hus. Dette stof er med til at give kræft. En miljøscreening kan foretages af ScreenTek – Miljøscreening. ScreenTek er et firma, der specialiserer sig i at foretage miljøscreeninger, og de har derfor den nødvendige viden og erfaring til at foretage en miljøscreening på din bopæl.

105 thoughts on “Hvorfor nedrykning altid burde starte med en miljøscreening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *