Blog

Alt om kapilærkasser til dit drivhus

Leder du efter en kapilærkasse til tomater? Med en kapilærkasse til dine tomater skal du ikke tænke på at vande dine tomater, agurker og andre grøntsager i drivhuset længere. Det er nemlig en selvvandingskasse, hvor du fylder kassen med vand. Lige så længe der er vand i kassen, lige så længe bliver dine planter vandet automatisk.

Du kan bruge de tomater og andre grøntsager, du dyrker til at lave en anderledes cocktail. Du kan læse alt om drinks og fest lige her.

Hvordan bruger du en kapilærkasse?

Dette er en stor kasse, som fyldes med vand. Herefter stiller du et låg med 3 store ”potter”, som stikker ned, stikker ned i vandet, på kassen. Du fylder hullerne/potterne med jord. Ovenpå kassen placerer du en plantesæk, hvor der skæres et hul ud for hver af de 3 potter. På den måde får jorden i plantesækken også kontakt med jorden i potterne.

Du skærer også 3 huller på oversiden af plantesækken. Heri planter du dine tomater eller en anden plante, der har brug for løbende vanding. Planterne som nu er plantet i plantesækken, kommer til at have kontakt med den jord, som stikker ned i potterne. Potterne har som nævnt hele tiden vand fra den store kapilærkasse. Ofte kan en kapilærkasse bære op til ca. 40 liter vand.

Hvor kan du bruge en kapilærkasse?

Det mest populære sted til kapilærkasser er i dit drivhus. Her har du nemlig oftest planter, som kræver ekstra meget vand. Ofte er den faktisk nødvendig i et drivhus, fordi det næsten er umuligt at have nok tid til at vande her.

Du kan også bruge kapilærkassen mange andre steder. Det kan f.eks. være til både grøntsager og blomster, hvor du vil sikre, at planten får præcis den rette mængde vand. Her behøver du heller ikke være opmærksom på vandingen konstant.

Hvad kan du dyrke i din kapilærkasse?

Du kan dyrke noget nær alt i din kapilærkasse. Dog skal du være opmærksom på, at pladsen er meget begrænset, så de planter der kræver et stort rodnet vil ikke vokse optimalt i din kapilærkasse. Det giver selvfølgelig heller ikke mening at plante store træer eller lignende i din kapilærkassen.

En kapilærkasse egner sig allerbedst til planter, som ellers kræver meget vanding. Disse planter er især optimale i en kapilærkasse: tomater, agurker, peberfrugter, squash, salat, chili, melon og aubergine. Flere af disse grøntsager kan du både bruge til madlavning eller i drinks til festen.

Hvad er målene på en kapilærkasse?

De fleste kapilærkasser måler nogenlunde det samme. Denne størrelse passer normalt til en plantesæk, som også har en standard størrelse. Målene på en kapilærkasse er generelt ca. 80 cm lang, 30 cm bred og 30 cm høj.

23 thoughts on “Alt om kapilærkasser til dit drivhus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *