Blog

spændingshovedpine  – den skjulte lidelse i dagligdagen

 

Hovedpine og nakkesmerter er hyppige og generelt stor problem i det danske samfund. Hovedpine udgør sammen med lændesmerter en af de største årsager til sygemelding på arbejdspladserne. Hovedpine herunder spændingshovedpine kan dog i modsætning til hekseskud og hold i ryggen ikke ses på den som er ramt, og mange bider også bare smerterne i sig og forsøger at dæmpe symptomerne med smertestillende. Undersøgelse peger på at hovedpine ligger i top 10 i verden ifht invaliderende lidelser. Hovedpine er faktisk så hyppigt forekommen at ca 1/3 af danskerne har søgt hjælp til at komme af med dem.

Spændingshovedpine – Kiropraktor kan hjælpe

Heldigvis er der hjælp af hente. Nakkesmerter og hovedpine kan oftest lindres hos kiropraktoren ved behandling. Kiropraktorerne i Danmark ser over 400.000,- unikke patienter hvert år, og en større andel af disse pga. nakkesmerter og hovedpine.

 

Hos Kiropraktorerne København ser vi mange patienter som påvirkes i stor grad på deres livskvalitet på grund af netop hovedpine. Hovedpine og nakkesmerter kan både være forbigående som spændingshovedpine i perioder, men kan også være mere kronisk og på nærmest daglig basis.

Årsagen til spændingshovedpine, migræne og nakkesmerter er mange, men symptomerne er ofte relativ ens. Mange døjer foruden hovedpinen med koncentrationsbesvær, mangelnde overskud, dårlig søvn, svimmelhed og andet.

De fleste vil heldigvis opleve stor lindring allerede efter første besøg hos Kiropraktor. Og afhængig af dit problem kan behandlingen være akut behandling i perioder ved behov eller mere struktureret indsat for at forebygge hyppigheden af hovedpiner i dagligdagen. Træning og øvelser er ofte en stor del af bedringen på den lange bane, ligesom det er vigtigt at kigge på nogle af de udløsende / provokative faktorer for hovedpinen

 

 

 

Mange patienter beskriver også hvordan mekanisk betingede hovedpiner kan lede til de mere alvorlige tilstande, hvis ikke man tager hånd om dem tidligt i forløbet

 

Migræne eller spændingshovedpine

Ved migræne ses typisk pulserende og anfaldsvis hovedpine, som oftest er halvsidige. Migræne forekommer i alle aldersgrupper, men er generelt hyppigere hos kvinder end hos mænd

Migræne hovedpine er ofte ledsaget af andre symptomer (såkaldt aura symptomer) så som synsforstyrrelser, kvalme og ind imellem opkastninger.

Mange er  lys og lyd sensitive og har ofte tendens til at isolere sig i mørke rum indtil anfaldet er overstået. Migræne anfaldene kan vare fra få timer til flere døgn.

Migræne er dog ikke altid lige nemt at diagnosticere da den ofte forekommer i sammenhæng med andre typer af hovedpine, ligesom andre hovedpine former kan minde meget om migræne.

Spændingshovedpine derimod er ofte karakteriseret ved trykkende hovedpine i hele hovedet, med tiltagende intensitet op af dagen.

Migræner og spændingshovedpine kan for nogle være svært invaliderende i perioden det står på for den enkelte og kan for omverdenen være svær at forholde sig til.

 

Er mine hovedpine tegn på noget farligt?

Selvom hovedpinen kan føles intenst og forkert, er den heldigvis sjældent udtryk for noget mere alvorligt. Ved behandling hos din kiropraktor København sikre vi os dog altid at der ikke kan være grund til at mistænke mere alvorlig årsag til dine nakkesmerter og hovedpiner.

 

Få hjælp til dine spændingshovedpine og migræne i dag – book tid hos din Kiropraktor København

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *