Blog

Sådan vælger du det rigtige sofabord

For nogle kan det at vælge det helt rigtige sofabord være en svær ting. Selvom et sofabord ikke er den største beslutning rent prismæssigt, så er det stadig et møbel, som har et meget prominent plads i hjemmet og er derfor et møbel som man skal bruge og se meget. Sofaborde kommer i et hav af forskellige variationer og størrelser – faktisk er udvalget enormt. 

Hvis du vil have et godt overblik over de forskellige designer sofaborde på markedet, så kan du besøge en hjemmeside som Trendyfour som viser et stort udvalg af sofaborde. Netop på grund af det store udvalg af sofaborde på markedet, så bør du have en form for rettesnor for hvad du går efter. Vi giver dig her i artiklen et par gode råd med på vejen. Artiklen skal ikke ses som en fuld guide, men blot et par gode råd, når du skal ud og finde det helt perfekte sofabord til dit hjem.

Formen på sofabordet

Hvilken form du vælger til sofabordet er bestemt ikke irrelevant. Formen kan betyde utrolig meget for hvordan rummet det skal placeres i bruges. Skal det være et rundt sofabord, et ovalt sofabord, et rektangulært sofabord eller måske et sofabord i nogle specielle bløde former. Selvfølgelig kan du have en personlig præference for hvilken form du ønsker sofabordet skal have, men tænk også gerne over hvordan det ville passe ind i stuen.

Hvis der i forvejen er brugt mange bløde former i rummet, så kunne det være oplagt at købe et sofabord med kanter som modspil til de bløde former. Alt handler om at matche de rigtige ting med hinanden – også når det kommer til sofabordet. Formen på sofabordet er vigtig, da den kan ændre hele rummets udtryk. Hvis du vælger et sofabord med bløde former, så kan det eksempelvis indbydes til at blive brugt i højere grad, end hvis man vælger et sofabord med lige kanter.

Vælg den rette størrelse

Den rette størrelse på sofabordet er et must. Der er ikke noget værre at sidde i en sofa og så er sofabordet eksempelvis placeret helt nede ved gulvet, eller at det er meget højere oppe end sofaen. Du bør altid sikre dig at sofabordet har den rette højde. En god tommelfingerregel er at sofabordet bør have omtrent samme højde som sofaen der siddes i.

En ting er højden på sofabordet og en anden ting er selve størrelsen – bredde og længde. Her er den ikke en bestemt regel som er gældende, så her skal man i stedet tænke i proportioner og forestille sig at rummet ses oppefra. Det er klart at hvis man har et stort sofaarrangement med tilhørende lænestole, så går det ikke at man har et lille bitte rundt sofabord, som det kun er en der kan nå. I sådan et tilfælde bør man eksempelvis vælge et sofabord der har en bedre længe, så flere i rummet kan bruge det.

Stilen er afgørende

Det sidste punkt som vi vil fremhæve er også uden tvivl det mest afgørende, da dette spiller mest ind i indretningen – og det er selve stilen på sofabordet. Stilen på sofabordet kan nemlig ændre hele rummets opfattelse. Eftersom sofabordet er et møbel som der bruges meget, så skal stilen også passe ind i den øvrige indretning. Som du nok kan forestilles dig, så vil der være en kæmpe forskel på det look som et sofabord i egetræ giver vs. et sofabord i lyserød metal. Personligt så vil vi gerne fremhæve sofabord i træ, da de kan give en varm glød til rummet, som mange andre materialer ikke har samme mulighed for.

One thought on “Sådan vælger du det rigtige sofabord

  1. Быстромонтируемые здания – это новейшие строения, которые различаются повышенной быстротой установки и гибкостью. Они представляют собой здания, образующиеся из предварительно сделанных компонентов или же модулей, которые имеют возможность быть быстрыми темпами смонтированы на участке строительства.
    Производство быстровозводимых зданий из сэндвич панелей владеют гибкостью и адаптируемостью, что дает возможность легко преобразовывать а также переделывать их в соответствии с запросами заказчика. Это экономически продуктивное и экологически устойчивое решение, которое в крайние годы приобрело маштабное распространение.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *