Blog

Juletræslys – en guide

Når man snakker om jul, så er det umuligt ikke at komme ind på emnet med lys. Lys har altid været en vigtig del af julen, og især juletræslys har en særlig plads i manges hjerter. Men hvordan finder man de perfekte juletræslys? Og hvor mange skal man bruge? Få svarene her.

Juletræslys – størrelse og antal

Når du skal ud og købe dine juletræslys, er det første du skal overveje, hvilken størrelse træet er. Er det et lille træ på under 2 meter, så er 30-40 lys nok. Har du et mellemstort træ på 2-3 meter, kan du bruge 50-70 lys. Og har du et stort træ på 3 meter eller derover, skal du bruge mindst 90 lys.

 

Det er dog ikke kun størrelsen på træet, der afgør antallet af lys. Den type lys og den effekt, du ønsker at opnå, spiller også ind. Er det fx vigtigt for dig at alle grene bliver ordentligt oplyst? Så kan det være en god idé at gå lidt over de anbefalede tal – især hvis dit juletræ er helt grankogt.

 

Juletræslys – farver og effekter

De fleste forbinder juletræslysholder med den klassiske gule farve. Men i dag findes der masser af andre muligheder for at give dit juletræ et personligt præg med farvede lys eller andre effekter som fx flimmerlys eller blinkende lys.

Tager du fx et rødt træ, kan røde lys give et smukt og roligt look. Blinkende eller flimmerlys passer til et mere livligt og festligt treehuggeri – men husk at tage hensyn til de andre i husstanden – nogle synes det bliver for meget stimuli pga alting der blinker!

Hvis du vil have lidt af begge dele, kan mixet af forskellige effekter også vise sig at være en win-win situation – bare sørg for at undgå for meget rod i ledningerne!

 

Konklusion:

Der er mange ting at overveje når det kommer til valget af dine juletrslys – men husk på at det hele handler om at skabe den stemning som passer bedst til dig og din familie. Så lad dig inspirere af de forskellige muligheder der er out there – og pynt dit juletræ med netop de lys der giver den helt rigtige julestemning i dit hjem!