Blog

Jazz – det skal du vide

Jazz musikken har sit hovedsæde i byen New Orleans som et musikalsk kendetegn og går helt tilbage i den vestafrikanske musik. Oprindeligt var det en dansemusik, som opstod blandt de sorte herunder i slavetiden. Efter 2. verdenskrig udviklede den sig dog til en kunstmusik, idet den fandt sin vej til Europa. I dag er jazz populært blandt unge som ældre og mange ynder at spille på jazz guitar eller lære det. Dette beror sandsynligvis på, at den elektriske jazz guitar fik sit indtog i rockmusikken, hvor eminente musikkunstnere mestrer instrumentet til klasse.

Jazz musikkens klang

Det er måske slet ikke mærkeligt, da musikken har en ædel klang, som en violin i form af jazz guitarens kropslige udformning. Klangen affødes selvfølgelig også om tonerne på din jazz guitar er stemt ordentlig af. Til det kræves en jazz guitar tuner, som du kan se mere om i linket. Den er uundværlig at have, idet alt musik jo er forbundet med mestring af lyden.

Overvejer du selv at spille

Der er mange stilarter forbundet med jazzguitaren. Så det er rigtigt vigtigt at vide hvilken jazzart du ønsker at spille; rock, blues eller metal, før du evt.  investerer pengene heri. Men rådfør dig med eksperter på feltet, hvis du er det mindste i tvivl herom.

Og det kan jo også være, at du mestrer flere genrer og heraf kræver det en større investering, så du er dækket ind med instrumenter og jazz tuner hertil. Vores egen danske Kim Larsen var dertil et ikon indenfor at spille på flere guitarer. Hans musikalske talent henføres i dag til noget af det ypperste indenfor dansk musik. Og det gør ikke noget at have nogle forbilleder, man kan se op til, når man gerne selv vil udleve sin evt. egen drenge-/pigedrøm.  

Nyd dine hobbyer, mens du lytter til jazz

Hvis du ikke selv har lyst til at spille musik, kan du bare nøjes med at lytte og nyde. Du kan for eksempel nyde jazzmusikken, når du laver havearbejde. Det kan være, at du har fundet et tilbud på amarena kirsebærtræ og skal til at plante det – så er jazzmusikken en helt perfekt partner til denne opgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *