Blog

Få skiftet tandremmen inden det giver alvorlige skader på bilens motor

Det er almindeligt kendt, at tandremmen skal skiftes med jævne mellemrum – men hvor ofte, det ved de færreste.

Faktum er, at der ikke er nogen fast regel for, hvor ofte tandremmen skal skiftes. Det afhænger helt af kørestilen og brugen af bilen.

Som udgangspunkt kan man sige, at tandremmen typisk skal skiftes hvert 3. år eller omkring hver 100.000 km, hvad der end kommer først. Helt generelt for alle biler, ligger det imellem 60.000 og 120.000 km før den skal skiftes.

Derfor skal du skifte tandrem før det er for sent

Hvis du venter for længe med at få skiftet tandrem, så kan det ende helt galt. Det kan give alvorlige skader på bilens motor, hvis du ikke får udskiftet tandremmen i tide.

Du kan selv tjekke for synlige skader på din tandrem, men ved den mindste tvivl, bør du altid kontakte mekanikeren.

Det er bedre at være på den sikre side, end at fortryde efterfølgende.

Du kan også kigge i din bils servicebog, for at se hvornår og hvor ofte din bil bør have skiftet tandrem.

Tandremsskift pris

Det er ikke alle, der ved hvor mange penge et tandremsskift koster. Men faktum er, at det ikke behøver at være så dyrt, som mange tror.

Prisen på et tandremsskift afhænger selvfølgelig af bilens mærke og model – men en tommelfingerregel er, at du kan forvente at betale mellem 3000-6000 kroner for et skift af tandrem.

Det er altid gen god ide at indhente flere priser og tilbud på skift af tandrem, og derefter vælge det bedste tilbud. Husk at den billigste pris på tandrem skift, ikke altid er det bedste tilbud, når det kommer til at få skiftet tandremmen.

Hos Autospecialist.dk kan du bede om at få 3 gode priser på skift af tandrem.

Derudover skal du huske at budgettere ekstra udgifter til montering og ekspedition, hvis du ikke selv vælger at skifte tandremmen.

Det løber nemlig hurtigt op, hvis du ikke ved hvad du laver.

Hvem skifter tandremmen

Det er typisk mekanikeren eller bilværkstedet, der skifter tandremmen. Det anbefales ikke, at du selv forsøger at skifte tandremmen, da det kan være farligt hvis ikke det bliver gjort korrekt.

Derudover kan det også være svært at finde ud af, hvilken tandrem der passer netop din bil – og derfor er det altid en god ide at lade professionelle stå for tandremsskiftet.

På den måde er du sikker på at få udskiftet tandremmen korrekt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *