Uncategorized

Spar penge når du skal sende penge til udlandet

Er du en af dem der skal til at sende penge til udlandet for første gang og er i tvivl om en masse ting? Så er du kommet til den helt rigtige artikel. Vi hjælper dig med at finde hoved og hale i de forskellige typer af overførsler, som du kan vælge, når du skal sende penge igennem din bank. Typisk gøres dette via netbank, da personlig betjening virkelig gør det til en ekstremt dyr overførsel.

Motivation

En stor gruppe af befolkningen sender faktisk penge til udlandet hver eneste uge eller måned. Der kan være mange grunde eller årsager til det, men hvis vi skal gøre det helt simpelt, så er det nok fordi de har familie, som skal støttes økonomisk. Andre, som dig, har købt et eller andet, som de nu skal betale for. Fælles for alle er dog, at man gerne vil spare penge, da gebyrerne hurtigt kan blive høje – og man sparer også penge på sigt ved at gøre det “rigtigt” hver gang.

Hjemmesiden https://overfoersel.dk/ er et perfekt sted hvor man kan sammenligne priser på overførsler til udlandet, hvis du er bosiddende her i landet.

Typer af overførsler og deres priser

Vi kan generelt opdele overførslerne, du kan lave igennem din bank i 3 forskellige kategorier. Disse er Danmark (national overførsel), Europa (SEPA) og resten af verden (SWIFT).

National overførsel

Denne type af overførsel kræver et dansk kontonummer af 10 cifre og et 4-cifret registreringsnummer, som indikerer hvilken bank der er tale om. Man kan slå disse numre op forskellige steder. Prisen plejer at være enten gratis eller 2 kroner til 10 kroner. Det er også muligt at lave en straksoverførsel.

Europa

For at sende penge til Europa i Euro, så anvender man SEPA overførsler. Her skal du bruge et IBAN (kontonummer) og et BIC (svarende til registreringsnummer) for at sende penge. Priserne er normalt 20 til 50 kroner for sådan en overførsel, og hvis det skal være straks, så plejer det at være over 200 kroner.

Verden

For at sende penge til verden, så anvender man SWIFT overførsler. Her skal man ligesom ved SWIFT anvende IBAN og SWIFT-nummer (i stedet for BIC). Priserne er lidt højere end for SEPA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *