Blog

Skal du have digital asset management i dit firma?

Hvad er digital asset management, og er det noget, du skal anskaffe til dit firma? Det er noget, vi forsøger at besvare i denne artikel. Læs med her for at lære mere om denne måde at sortere dine filer på. Vi vil også give nogle gode råd til, hvordan du kan anskaffe dette system til dit firma.

Læs med her, hvis det har interesse. Det tager kun et par minutter.

Hvad er digital asset management?

https://www.encode.eu/resources/insights/your-guide-to-digital-asset-management-dam/ kan du lære meget mere om, hvad digital asset management egentlig er for noget. Men i bund og grund handler det blot om, at det er et smart system, hvormed du kan opbevare alle dine digitale filer. Det vil sige, at alle dine billeder, videoer, dokumenter, musikfiler og så videre kan du opbevare i et samlet system.

Dette har en masse fordele. Og det vil du kunne læse mere om i det kommende afsnit.

Fordelene ved digital asset management

Der er en masse fordele ved, at man som virksomhed kan samle alle sine filer i et samlet system. På den måde har alle ansatte for eksempel adgang til alle filer i deres daglige arbejde. Og dette kan forhindre, at der er masse spildt tid med at sende filer frem og tilbage mellem de forskellige ansatte. De ansatte kan hurtigt komme i gang med deres arbejde, fordi de har adgang til alle ressourcer, som de skal benytte.

Samtidig vil alle filer også meget hurtigt blive opdateret. Hvis du for eksempel har nogle bestemte billedfiler, som du ofte benytter gennem din marketingstrategi, så er det vigtigt, at alle ansatte med marketing benytter de rigtige filer. Hvis der pludselig kommer en opdatering til nogle af disse filer og ikke alle mennesker har adgang til den opdaterede fil, så kan du risikere at producere noget forkert marketing.

Sådan anskaffer du digital asset management til dit firma

Og hvordan anskaffer du så lige digital asset management til dit firma, nu hvor du er blevet overbevist om, at det er nødvendigt at have? Du kan købe digital asset management til dit firma igennem en virksomhed, som sælger denne software. Sådan et firma kan ofte også hjælpe dig med at installere det på alle dine computere. Og måske du endda kan få et kursus i, hvordan man bruger systemet?

Det kan være en meget god ide at give sådan et kursus til alle dine arbejdere og ansatte, som skal benytte sig af systemet. På den måde er du sikker på, at det også bliver benyttet helt rigtigt.

Systemet med digital asset management er utrolig smart. Men det er kun smart, hvis folk forstår at benytte det ordentligt. Hvis de ikke forstår at benytte det ordentligt og lægger filerne et forkert sted, så vil der meget hurtigt komme rod i systemet. Og på den måde kan digital asset management altså ikke hjælpe dig særlig meget i din hverdag.

Vær derfor sikker på, at alle dine arbejdere ansatte forstår at benytte sig af dette system. På den måde er du sikker på, at det fremmer, frem for forhindre din virksomheds daglige bedrift.