Blog

Lyskæde til flagstang – sådan finder du den perfekte

Når efteråret og vinteren nærmer sig, begynder mange at tænke på julen. Og hvad hører mere til julen end et flag med en lyskæde? Lyskæden til flagstang er ofte det første, som man tænker på, når man skal pynte sit hus til jul. Men hvilken lyskæde skal man vælge? Det kan være svært at finde den helt rigtige, men vi har her samlet nogle tips, som kan gøre det nemmere for dig.

 

Det første, du skal overveje, når du skal købe lyskæde til flagstang, er størrelsen. Hvor lang er din flagstang, og hvor meget plads vil du have mellem lysene? Nogle foretrækker få store lys, mens andre gerne vil have mange små lys. Derudover bør du overveje, om du ønsker en led-lys eller almindelige glødepærer. Led-lys har den fordel, at de ikke bliver så varme som glødepærerne og dermed ikke er så farlige at have hængende i nogen af dine grene. De fleste foretrækker dog glødepærerne pga. den klassiske julelysestemning.

 

Noget andet du skal have in mente er selve materialet af lyskaden. De fleste lyskader er enten i plastik eller metal. Plastiklyskader er oftest billigere end metallyskaderne men holder ikke ligeså længe. Metallyskader har den fordel at de oftest holder i flere år og tager en del vejret fra vind og vejr med sig – især i Danmark er dette et vigtigt aspekt at have in mente da vi jo godt ved alle at danske vintre kan blive ret kolde og fugtige!

Du kan finde mange forskellige typer af lyskaber online

Ovenstående aspekt bør ledsages med et overvejelse af typen af belysning som passer bedst til netop dit hus eller lejlighed. Nogle personer foretrækker stilrene lamper mens andre personer gerne vil have farvede lamper eller blinkende lamper for et mere festlig udtryk på huset. Kontrasten mellem farverne på huset/lejligheden og lampens belysning giver sammen med resten af pyntningen et helstillet look som passer ind i de fleste moderne boligindretninger.

 

Du kan finde mange forskellige typer af lyskaber online samt i velassorterede byggemarkeder landet over – herunder Silvan, Bauhaus osv.. Disse butikker har oftest et bredt udvalg af forskellige typer af belysning samt materialer og stilarter så der burde være noget for enhver smag!

 

Opsummering:

Husk at tage dine mål med dig når du handler lyskaden – derudover skal du beslutte dig for om det skal være almindelige glødepærer eller LED-pærer samt hvilket materiale (plastik eller metal) der passer bedst ind i din boligindretning! Hav en rigtig god jagt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *