Blog

Lån til bæredygtige investeringer

En bæredygtig investering kan være mange ting. Er der tale om en virksomhed, så kan det være bæredygtigt at investere i virksomhedens fremtid. Hvis vi taler om private personer, så vil bæredygtige investeringer typisk handle om investeringer med fokus på klima og miljø.

Grønne lån

Låner du penge for at investere i noget der er godt for klimaet og din økonomi, så omtaler flere dem som grønne lån. Det kan være investeringer i vindmøller, jordvarme, LED-belysning eller lavenergivinduer. Mange har også et ønske om konvertere deres køretøj fra diesel og benzin til el, da den udleder mindre CO2 i sin levetid. Det er alt sammen godt for miljøet og reducere tydeligt dit aftryk på kloden.

Alt sammen er med til at understøtte den voksende bevidsthed om, at vi alle har et ansvar for at passe på kloden, så fremtidige generationer også får en fremtid på jorden.

Flere steder kan man låne penge på gode vilkår hvis pengene går til grønne investeringer. I dag er lånemarkedet dog så konkurrencepræget at man kan finde gode lånevilkår mange steder. Hvis du ønsker at blive klogere på markedet, så kig eventuelt på Nylaan.

Energiforbedringer

Især energiforbedringer er populære. Det skyldes som sagt den øgede klimabevidsthed hos danskerne, men er også drevet af en række støtte ordninger, som giver et øget incitament for netop disse typer af forbedringer.

Tilskud fra energiselskaberne

Det er muligt at søge om energitilskud for en række opgaver. Det kan bl.a. være udskiftning af ovenlysvinduer og facadevinduer, efterisolering af tag og loft, udvendig isolering af ydervæg. Desuden kan man søge, hvis man skifter sit fyr til jordvarme eller luft til vand varmepumpe.

Håndværkerfradrag

I 2021 er det muligt at få et håndværkerfradrag på hele 25.000 kr. pr. person, hvis det er til energirenoveringer eller klimatilpasninger. Fradraget gælder udelukkende for arbejdslønnen.

Overvejer du at lave forbedringer i dit hjem, så er der massere af gode grunde til at handle nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *