Blog

Hvad sker der i Lyngby?

Lyngby er et fantastisk sted både naturmæssigt og bymæssigt. Mange af forstæderne til København bærer præg af, at de er bygget med det formål at være tæt på København. Lyngby er en gammel charmerende by, som ligger midt i den smukkeste natur med masser af butikker og muligheder for oplevelser sammen med familien.  

Oplev Lyngby 

I sommersæsonen er det værd at leje en kajak eller kano og tage på tur på Furesøen. Her bader folk også om sommeren, så der er gode badefaciliteter. Hvis du vil sejle langt, kan du fortsætte på Mølleåen og på de andre søer i området. Der er også gode shelterpladser, som du kan booke og tage en nat i naturen. Hvis du ikke er så eventyrlysten, er det også værd at gå en tur omkring Bagsværd sø, eller du kan tage på cykeltur eller gåtur i Dyrehaven, som er et af Danmarks smukkeste naturområder. Det er UNESCO-mærket og beskyttet område. Lyngby har masser af skove og søer, og der er altid nye steder at gå på opdagelse i. Der er gode stier i området, som du kan gå på tur i, løbe på eller cykelstier.  

Aktiviteter 

Vil du blive klogere på nogle af de aktiviteter, der sker i Lyngby, så kan du læse mere i Lyngbybladet.dk. Der er en biograf i Lyngby, masser af restauranter og butikker. Lyngby har den hyggeligste gade med butikker, som hedder Lyngby Hovedgade, og om vinteren er der hyggeligt med lys hele vejen. Her finder du alt, hvad hjertet måtte begære, så du behøver ikke tage til København. Desuden findes der museer i Lyngby såsom Frilandsmuseet, der er sjovt for både børn og voksne. Her lærer børnene både noget historie, ser masser af dyr og flot natur. Du kan også finde flere gallerier, hvor folk udstiller deres kunst, hvis du er interesseret i kunst. Der er også spillestedet Templet, hvor du kan høre forskelligt slags musik.  

Historisk by 

Kongens Lyngby, som byen egentlig hedder, blev grundlagt tilbage i vikingetiden, men man mener, at der allerede har boet mennesker der siden stenalderen. I 1800-tallet blev byen til en stationsby, og i dag kan du nemt tage S-toget indtil København. Byen emmer dermed af historie, og du finder også de fineste, ældre bygninger, som er blevet bevaret. Det er bindingsværkshuse, der giver byen en charmerende atmosfære. Kirken stammer helt tilbage fra 1150, så der er masser af historie for den historieinteresserede.  

Madmekka 

I Lyngby finder du både fine restauranter, som ligger godt placeret i naturen, men du finder også alle de kendte steder fra byen af. Lyngby er hipt på madområdet med steder som Grød, Oli Oli, Blue Taco og Halifax Burger. Du finder indisk mad, thai mad, pizzasteder osv. Når du er sulten, kan du dermed nemt finde noget, der vil passe til din smag. Du kan også altid tage picnic med i skoven eller på en badebro og nyde det stille vand og den grønne natur. Måske skal du have en is ved kajakudlejning, når du er færdig med at sejle.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *