Blog

Hvad skal du bruge din have til?

Er du lige flyttet i hus og ved ikke helt, hvad du skal bruge haven til? Eller måske du længe har haft have, men ikke føler, at du får det fulde udbytte af den? Så bør du læse videre.

Så får du nemlig tips til, hvad du kan plante i din have, så den ser lidt mere spændende ud. Og du får ideer til, hvad du kan foretage dig i din have.

Havepynt

Selvfølgelig er der masser af forskellige slags blomster, hække, træer og så videre, som du kan plante i din have. Men her er fokus på ligusterhække. Sådan nogle har nemlig flere fordele. Blandt andet fylder de godt i din have. Og det er fedt, hvis du synes, at der mangler ting i haven. Samtidig kan du få en billig liguster, der i høj grad er både hårdfør og vindstærk.

Samtidig er der fordele ved den, hvis du placerer den et strategisk godt sted. For hvis du placerer den et sted, hvor der er læ, beholder den også mange af bladene om vinteren. Derudover er det rigtig smart, at den kan tåle såvel sol som skygge. Der er altså masser af gode ting ved sådan en liguster. Og så er det godt, at den ikke koster det hvide ud af øjnene.

Haveaktiviteter

Så er næste ting at overveje, hvad du kan lave af aktiviteter i haven. Selvfølgelig kommer det an på, hvor stor din have er. Men en ting, som du kan lave i stort set enhver have, er meditation. Hvis du ikke er vant til dette, tænker du måske, hvad er meditation egentlig helt præcis?

For det første er det en god aktivitet, selvom du kun har en lille have. Det er nemlig en aktivitet, hvor man er stille og ikke bevæger sig en masse. For det andet er det en aktivitet, som kan styrke din psyke og din fysik.

Det kan være en ekstra faktor, at du gør det i haven – ude i naturen. Det kan for mange gøre det ekstra afslappende. Du hører måske fuglene kvidre og mærker græsset mod din hud. Men selvfølgelig behøver du ikke at udføre det i haven – især ikke om vinteren, hvor vejret nok ikke lige er til det.

Der er forskellige øvelser, som du kan lave. Og det kan være en god ide at udforske de forskellige slags. Så kan du altid vurdere, når du kender godt til dem, om de alle er noget for dig. Ellers kan du altid udvælge dem, som du føler dig bedst tilpas med.

Så det er altså bare med at få fyldt haven op med liguster og bruge haven aktivt med meditation.

8 thoughts on “Hvad skal du bruge din have til?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *