Blog

Hav det sjovt med familien

Der er ikke noget, der bringer jer tættere sammen, end når I har Sjov med familien og griner mere sammen. Det er vigtigt at dele alle livets øjeblikke sammen, men når alt kommer til alt, er det vigtigt, at I husker at grine sammen og have det sjovt.

Hvilken følelse, latteren skaber

Når man griner, udskiller man dopamin, og dette giver en lykkefølelse i kroppen, der er svær at hamle op med. Når man sommetider oplever at få et grineflip, kan det føles som om, at man ikke kan få det bedre, for lige her og nu i situationen, hvor latteren forekommer, kan man kun tænke på at grine.

Hvad der udløser grinet, kan variere meget. Noget, man nogle dage ville synes var hylende morsomt, kan man måske ikke forstå det sjove i dagen efter. Det handler også bare om, at man nogle dage er lettere til grin end andre. Det kan fx også opleves, hvis man er enormt træt, at man kan få grineflip ud af det blå – og måske endda af ting, der ikke rummer den humor, man normalvis besidder. Dette er overtrætheden, der taler, men det kan også være i disse øjeblikke, man kan have det allersjovest.

Variation i samværet

Ofte opstår en latter bare umiddelbart i samtaler, fordi der er en, der enten siger eller gør noget sjovt. Men man kan også fremprovokere den ved fx at spille sjove spil eller se noget i fjernsynet, der er humoristisk. Når man griner sammen med folk, bringer det jer tættere sammen. Man får en følelse af fællesskab, og denne følelse er vigtig i de gode relationer. Derfor kan det pifte samværet op, hvis man bringer elementer i spil, der har en underholdende effekt. I en familie kan der godt sommetider være brug for det udefrakommende til at skabe en anden stemning. Det er også vigtigt at variere i det, man laver – helt generelt – så man ser hinanden på andre måder, og ikke kører død i den klassiske hverdag med praktiske snakke og gøremål.

Det gode familiebånd opstår ikke af sig selv

Selvom man godt kan have en tendens til at komme til at slappe godt og grundigt af i familiesammenhænge, er det altså også en vigtighed aktivt at vælge hinanden til en gang imellem. Afslapningen er essensen af det at være familie – at have nogle mennesker, der kender en så godt, at man kan tillade sig det hele.

36 thoughts on “Hav det sjovt med familien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *