Blog

Bæredygtigt og økologisk tøj vinder frem i modeindustrien

Alle taler om det og efterhånden så bliver der også handlet på det. Bæredygtigt og økologisk tøj vil frem. Vi ser det i googles søgeord, på butikkernes hylder og i finans magasinernes overskrifter, det grønne vil frem. Er det så tid til at fejre, eller hvad? Efter min smag, så tæller hvert et skridt, og derfor så ja, lad os fejre de grønnere tider som vi alle er på vej i mod. 

Det økologiske tøj og de bæredygtige produktionsteknikkers tid er over os. Hvordan fejrer vi så det? Ved at køber en masse nyt økologisk tøj? Ikke efter min smag, nej vi skal i virkeligheden nok snarere tænke i at fejre ved netop slet ikke at købe noget. Det er nemlig den vej vi er nødt til at gå. Vi skal have vores forbrug sat ned. Specielt os storforbrugeren her i verdens rigeste lande. For at være helt ærlig, så batter det jo ikke det store blot at sifte vores gamle vaner ud med de økologiske. Det batter, men ikke nok. Vi er også nødt til at tænke i genbrug frem for forbrug. 

 

Genbrugt økologisk tøj, er det så dobbelt godt?

Ja, er svaret og vil blive ved med at være det. Genbrugt økologisk tøj er vejen frem. Og det fede er, at vi ser mere og mere af det. Den økologiske modeindustri har været der i mange år, men først for nyligt er den begyndt at boome. Det betyder at loppemarkederne og genbrugsbutikkerne, så småt begynder at mærke til økologien. Sagen er jo den at de folk der købte det økologiske tøj fra nyt, lige skal have lov at bruge det lidt. før de sætter det til salg på genbrugsmarked erne. Jeg forudser at vi kommer til at se rigtig meget økologisk tøj på genbrugs markederne i fremtiden. Det fede ved det er jo at vi slipper for kemikalierne, både i naturen og på vores hud. Kemikalier som vi i mange år har kommet til at tro, bare skulle være en del af vores hverdag. Det behøves de bare slet ikke at være. Men for at vi kunne slippe af med dem, var efterspørgslen nødt til at være der, så modeindustrien kunne følge med, med de konkurrencedygtige priser i forhold til det konventionelt producerede og kemikalie fyldte tøj.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *