Blog

Respekter dykkerbøjen – sådan undgår du påsejling af dykkere

Som sejler kan man komme ud for at møde områder hvor der er en bøje i farver blå og hvid – det kan også sagens være et flag. Den blå/hvide bøjer signalerer at der er dykkere i vandet, og det skal man respektere.

Hvis det er et større skiber der flager med dykkere, så anbefales det at kalde dem på VHF-radio for at få bekræftet hvor dykkerne befinder sig. På den måde kan du bedst mulig navigere uden om dem.

 

Er det en mindre båd der signalerer at de har dykkere i vandet, og de ikke har en VHF-radio ombord. Så anbefaler vi blot at man sejler så langt væk som mulig, så man hele tiden har en sikker afstand til båden de bruger som platform, men også dykkerne i vandet.

Dykkerne i vandet behøves ikke nødvendigvis at opholde sig lige under flaget, de kan sagens bevæge sig rundt nedenunder flaget.

 

Hvem er fritaget for dykkerbøjer?

Der er en række fritagelser for dykkerbøjer, som gør at du skal være ekstra opmærksom når du sejler steder du vil kunne møde disse typer. Her er der tale om badegæster, snorklerne og havsvømmere – det er alle personer som kan være svære at spotte i vandet. Derfor er det vigtigt at man er ekstra opmærksom når man sejler i vande hvor denne type mennesker vil kunne være.

 

Brug dit ekkolod

Har du et af de smartere ekkolod med mulighed for at plotte lokationer ind – så kan det anbefales, at du plotter steder ind hvor du ved der hyppigt dykkes. Det kan være i nærheden af vrag eller andre spændende undervandslokaliteter, som jævnligt bliver brugt af dykkere og dykkerklubber.

På den måde ved du – at du altid skal være ekstra opmærksom når du sejler i dette område, det kan være en stor hjælp for rigtig mange mennesker at de ikke selv skal huske på det.

17 thoughts on “Respekter dykkerbøjen – sådan undgår du påsejling af dykkere

  1. Pingback: meritking
  2. Pingback: grandpashabet
  3. Pingback: meritking
  4. Pingback: meritking giriş
  5. Pingback: fuck google
  6. Pingback: child porn
  7. Pingback: porn
  8. Pingback: study music
  9. Pingback: slot88 rtp
  10. Pingback: Kingmaker Gaming

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *